Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Učenici koji pohađaju fakultativnu nastavu (Talijanski jezik I., II., i III.) ove godine sudjeluju u projektu Conosciamo lo stivale koje su osmislile profesorice Sandra Sloković i Sanja Depikolozvane. Nedavno su u sklopu projekta obilježili XXIII. Tjedan talijanskog jezika u svijetu (Settimana della lingua italiana nel mondo), a ovogodišnja tema bila je Talijanski jezik i održivost (L'italiano e la sostenibilita'), a naši vrijedni učenici su izradili prigodni pano' te na nastavi obradili nastavne sadržaje vezane uz navedenu temu.

Početkom studenog posjetili su riječko kazalište Ivan pl. Zajc uživajući u predstavi Iz Istre s ljubavlju (Dall' Istria… con amor) u kojoj je uz malo autoironije i puno smijeha predstavljena jedna od najsloženijih regija “Lijepe Naše”, stavljajući naglasak na jezik, običaje, tradiciju i glazbu Istre…

Sanja Depikolozvane

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"