Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Izniman uspjeh učenika Pazinskog kolegija – klasične gimnazije na državnom finalu/svjetskom polufinalu Hippo olimpijade

Hippo English Language Olympiad je međunarodno natjecanje iz engleskog jezika koje okuplja učenike različitih dobnih skupina iz cijelog svijeta promovirajući važnost poznavanja engleskog jezika kroz praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina.

Natjecanje se odvija kroz izlučni krug, državno finale/svjetsko polufinale, europske kvalifikacije/europsko finale i svjetsko finale. Prva dva kruga održavaju se u školama koje su prethodno iskazale interes za sudjelovanje, dok se europsko i svjetsko finale održavaju u Italiji. U izlučnom krugu natjecanja testiraju se vještine čitanja i uporabe jezika, dok se na državnom finalu/svjetskom polufinalu, uz već spomenute, testira i vještina pisanja. Na svjetskom finalu ispitivanje obuhvaća i slušanje s razumijevanjem te govorenje. Za svaku se razinu natjecanja dobiva potvrda o sudjelovanju i certifikat s brojem ostvarenih bodova.

Otkako je održana prva Hippo olimpijada 2013. godine, s pet tisuća natjecatelja iz šest zemalja, ovo je jedinstveno natjecanje steklo znatnu popularnost. Prije nekoliko godina broj natjecatelja bio je viši od 60 tisuća iz preko 50 zemalja iz cijelog svijeta, da bi 2023. godine dosegnuo impresivnih 83.295 natjecatelja iz čak 65 zemalja.

Učenici Kolegija tradicionalno sudjeluju na ovom natjecanju od 2019. godine s velikim uspjehom. Ove je godine u izlučnom krugu održanom u petak 15. ožujka sudjelovalo sedam učenika u kategorijama Hippo 4 (1. i 2. razred) i Hippo 5 (3. i 4. razred) - razine B1 i B2 engleskoga jezika. To su redom od najmlađih prema najstarijima - Duje Car iz 1.b, Antonio Baćac iz 2.a, Dino Peruško iz 4.a te Ines Juričić Polunić, Lucija Baričić, Ema Diviš i Dona Dodich iz 4.b razreda.

Dva su učenika Pazinskog kolegija pozvana na državno finale/svjetsko polufinale. U kategoriji prvih i drugih razreda, od ukupno 339 sudionika, pravo sudjelovanja na državnom finalu/svjetskom polufinalu ostvario je Antonio Baćac (mentorica Andrejina Jugovac), dok je u kategoriji trećih i četvrtih razreda u konkurenciji 187 učenika na državno finale/svjetsko polufinale pozvan učenik Dino Peruško (mentorica Andrejina Jugovac).

Na državnom finalu/svjetskom polufinalu održanom u ponedjeljak, 22. travnja 2024., Antonio Baćac zauzeo je odlično 17. mjesto među 41 natjecateljem u kategoriji Hippo 4 (B2 razina), dok je Dino Peruško u kategoriji Hippo 5 (C1 razina) osvojio fantastično 2. mjesto te je pozvan na europsko finale koje će se održati u mjestu Lido de Jesolo, pokraj Venecije. Čestitamo posebno Dinu, ali i svim ostalim učenicima na izvanrednim rezultatima, zahvaljujemo na sudjelovanju te pozivamo sve učenike naše škole koji žele sudjelovati na ovom međunarodnom natjecanju da nam se pridruže iduće godine!

Napisala: Andrejina Jugovac, koordinatorica Hippo olimpijade u Pazinskom kolegiju

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"