Nakon višegodišnje suradnje s Niels Brock Business College školom iz Kopenhagena, online projekata i sudjelovanja Danaca u našem Welcome Europe projektu razmjene učenika, grupa od 16 učenika trećih i četvrtih razreda u pratnji profesora Daniela Bogešića te profesorica Martine Pulić Grabar i Katarine Breščić Šegota, boravila je u danskoj prijestolnici od 2. do 6.travnja.

Zajedno s domaćinima i 50-tak gostujućih učenika iz srednjih škola iz Italije, Nizozemske, Španjolske te Njemačke sudjelovali smo u projektu Global Days. Tema projekta bila je Klimatske promjene i zagađenje te način na koji se o njima promišlja i djeluje od strane mladih i institucija Europske unije. Učenici su u mješovitim grupama kao završni rad na spomenutu temu morali predati novine i poster.

  

Užurbana i radna školska jutra uskladili smo s ležernijim popodnevima tijekom kojih smo razgledavali grad. Obzirom da je Švedska tako blizu a naš bivši učenik 1.generacije jezične gimnazije Michael Martinović živi i radi upravo tamo, srijedu popodne iskoristili smo za posjet njemu, točnije Lundu, prestižnom švedskom sveučilišnom gradu. Preostalih smo dana upoznavali grad obilazeći ga pješice, podzemnom željeznicom i brodom te družeći se s domaćinima.

   

 Iako smo podosta toga vidjeli, nekim se učenicima pri polasku kući u zračnoj luci činilo shodnim upitati: ''Možemo li iduće godine opet?''. Zašto? Pogledajte i sami!

    

 

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"