Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

I ove smo godine, od 7. do 16. veljače, u našoj školi obilježili dan u kojem slavimo ljubav, Valentinovo.
Projekt su osmislile i provele učenice 3. b razreda Sara Grgorović i Ana Topalović, članice izvannastavne aktivnosti Jezična skupina, u suradnji s voditeljicom skupine profesoricom Katarinom Breščić Šegota. Svoju su kreativnu ideju o ljubavi koju vrijedi nesebično dijeliti i živjeti svakodnevno istaknule podsjetivši nas na citat iz Prve poslanice Korinćanima: "Sve što činite neka bude u ljubavi".
Kao mali znak ljubavi i pažnje na ulazu u blagovaonicu postavile su teglu prepunu slatkiša, bombona i čokoladica koja je mamila znatiželjne poglede naših učenika, što zbog slatkog sadržaja, što zbog nagradne igre. Učenici su naime putem QR koda i upitnika bili pozvani pogoditi koliki se broj slatkiša nalazi u tegli. Broj slatkiša je kroz nekoliko dana bio sveden na onaj broj koji i nije prirodan broj, tegla je ubrzo zjapila prazna! No, nekolicina učenika dobro je procijenila polaznu popunjenost tegle. Najbliži točnom odgovoru o broju slatkiša bio je David Levak, učenik 1. a razreda, koji je prigodno nagrađen buketom satkanim od slastica.
Dane uoči ovog blagdana uljepšale smo i prigodnom glazbom. Naposlijetku, kao i svake godine, maturantice su se pobrinule za valentinovsku kutiju. Tijekom projektnog tjedna, tajni bi pošiljatelji ubacili pisamce u kutiju, a vrijedne maturantice na Valentinovo su obilazile učionice i isporučile porukice na ruke iznenađenih i polaskanih primatelja.
Sve što činite neka bude u ljubavi!

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"