Projekt učeničke razmjene Welcome Europe usmjeren je na poticanje učenika na sudjelovanje u različitim oblicima aktivnosti tijekom ali i izvan nastave, čime aktivno primjenjuju i usavršavaju svoje znanje stranih jezika tijekom neposredne komunikacije i interakcija kako učenika, tako i ostalog osoblja škole, s učenicima i profesorima iz zemalja Europske unije, sudionika zajedničkih projekata. Učenici će  zajednički sudjelovati u dogovorenom projektu na kojem rade tijekom školske godine (online platforma i komunikacija), a kasnije se međusobno susresti tijekom učeničkih razmjena. Tada se ujedno i finaliziraju projekti. Cilj je prepoznati i uočavati interkulturalne razlike i sličnosti među vršnjacima iz europskih zemalja, te tako produbiti vlastitu spoznaju i percepciju o istima. Učenici će biti potaknuti ovakvim vidom suradnje na samostalno učenje, a ostale sudionike projekta na cjeloživotno usavršavanje.

Planirano je ostvarenje radioemisija, rad na časopisu, videokonferencije, posjeti mjestima od povijesnog i kulturološkog značenja, aktivna uporaba stranog jezika u ciljanim situacijama, boravak u stranoj zemlji i ugošćivanje učenika iz stranih zemalja (Italija, Belgija, Danska). Projekt suradnje i učeničke razmjene dogovara se sa salezijanskom gimnazijom Don Bosco iz Verone (Liceo don Bosco),  Sint-Dimpnacollege školom iz Geela u Belgiji i s Niels Brock Copenhagen Business College školom iz Kopenhagena u Danskoj.

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"