Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je porečki i pulski biskup Ivan Štironja predvodio 4. rujna označen je početak move akademske godine 2023./24.u Pazinskom kolegiju – klasičnoj gimnaziji Pazin. Biskup Štironja u propovijedi je istaknuo da je svaki početak izazov i nova prilika, te je tako i početak ove akademske godine za te mlade ljude izazov, a i za njihove profesore, odgojitelje i roditelje. Biskup je poručio da škola pored obrazovne sastojnice mora pružiti i dobar odgoj, a osobito kada je riječ o katoličkoj školi. Izrazivši veliku radost i ponos na ovu školsku ustanovu iz koje su proizašli mnogi kvalitetni i vrsni stručnjaci i dobri ljudi ulažući znanje, umijeće i talente u sve segmente našeg društva. „Ova školska ustanova priprema vas ne samo da odaberete zvanje i stičete znanje, priprema vas da postanete graditelji života i promicatelji radosti i ljubavi, dragocijeni i djelotvorni dio našega društva, našega naroda i Crkve. A kao kršćani pozvani smo da budemo drugačiji, da budemo sol zemlje i svjetlo svijeta, da ponudimo smisao i radost, da se ostvarimo u životu.“ Istaknuvši, da kao što je Isus proglasio godinu milosti Gospodnje, tako je i svatko od nas pozvan biti tračak svjetla, „zrcalo koje će svjetlo Kristovo pronositi u život, u svijet“. Misno slavlje uveličao je pjevanjem zbor učeničkog doma „Collegium cantorum“ pod vodstvom prof. Paule Jurman. Na kraju svečanog misnog slavlja svim nazoćnim obratio se ravnatelj Maksimiljan Ferlin, posebno zahvalivši Ocu biskupu. Biskup nije krio radost, obečavši da će mu Kolegij i učenici biti svaki dan u molitvi. Posebno se Biskupa dojmila pozornost kojom je praćena sveta misa, veliki odaziv na blagovanje Tijela Kristova i vrsnost pjevačkog zbora.
Nakon svečane uvertire uslijedile su obveze prvog školskog dana u novoj akademskoj godini.  U ovu školsku godinu u Pazinski kolegij – klasičnu gimnaziju Pazin krenulo je novih četrdeset i sedam učenika prvih razreda.

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"