Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Učenici naše škole sudjelovali su na ovogodišnjem  kviz natjecanju Nacionalna kviz liga srednjih škola. Kviz se  održavao od  listopada 2022. godine do  ožujka 2023. godine. U osam održanih kola i jedno probno nulto kolo  kvizoljupci   srednjih škola diljem  Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine   odgovarali su na pitanja iz opće kulture i pogađali glazbenu podlogu svakog pitanja.  U ovogodišnjoj  Nacionalnoj kviz ligi okušale su se i tri ekipe naših kolegijalaca. Ekipe Piruni, Pašareta i Kaj ja znam postigle su vrlo zadovoljavajuće rezultate, no nažalost oni nisu bili dovoljni za  plasman u  završnicu koja je održana  u Šibeniku.  Ali to nas nije nimalo obeshrabrilo jer druženja četvrtkom u večernjim satima u učionici kemije ostati će nam u vrlo lijepom sjećanju. Osim što smo produbili svoje znanje o glazbi i općoj kulturi,  generacijski  smo se povezali, družili i najbitnije zabavili, a sve pod budnim okom naših koordinatorica i profesorica Irene Hudak Bogešić i Sandre Sloković. Sve pohvale na inicijativi i organizaciji prvenstveno  Kviz udruzi Šibenik te našim  kvizašima i profesoricama bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Vidimo se i dogodine u još brojnijem sastavu! 

Sastavila: Agata Paro, 2.b

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"