Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

Učenici naše škole sudjelovali su na ovogodišnjem  kviz natjecanju Nacionalna kviz liga srednjih škola. Kviz se  održavao od  listopada 2022. godine do  ožujka 2023. godine. U osam održanih kola i jedno probno nulto kolo  kvizoljupci   srednjih škola diljem  Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine   odgovarali su na pitanja iz opće kulture i pogađali glazbenu podlogu svakog pitanja.  U ovogodišnjoj  Nacionalnoj kviz ligi okušale su se i tri ekipe naših kolegijalaca. Ekipe Piruni, Pašareta i Kaj ja znam postigle su vrlo zadovoljavajuće rezultate, no nažalost oni nisu bili dovoljni za  plasman u  završnicu koja je održana  u Šibeniku.  Ali to nas nije nimalo obeshrabrilo jer druženja četvrtkom u večernjim satima u učionici kemije ostati će nam u vrlo lijepom sjećanju. Osim što smo produbili svoje znanje o glazbi i općoj kulturi,  generacijski  smo se povezali, družili i najbitnije zabavili, a sve pod budnim okom naših koordinatorica i profesorica Irene Hudak Bogešić i Sandre Sloković. Sve pohvale na inicijativi i organizaciji prvenstveno  Kviz udruzi Šibenik te našim  kvizašima i profesoricama bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Vidimo se i dogodine u još brojnijem sastavu! 

Sastavila: Agata Paro, 2.b

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"