Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Dana 27.2. okupili smo se svi u predvorju našeg kolegija te od tamo krenuli prema crkvi Sv. Nikole. Biskup u miru Ivan Milovan predvodio nam je Svetu misu povodom 21. obljetnice smrti osnivača Pazinski kolegija monsinjora Antuna Heka. Nakon Svete mise oko 10 sati učenici prvih razreda te ostali koji su imali želju poći zaputili su se prema njegovom grobu. Tada je ravnatelj Maksimiljan Ferlin predvodio molitveni blagoslov te su predsjednik 1.a razreda, Fran Barjaktarić, i predsjednica 1.b razreda, Ema Marin na grob položili svijeću i aranžman. Nakon toga zaputili smo se natrag prema Kolegiju. Ove godine prvi put u na Dan škole u znak zahvale i poštovanja prema mons. Heku održala se prva HEK-i- ja- DA, kviz općeg znanja s edukativnim ciljem. Pobjednici su nagrađeni, a svi smo se lijepo proveselili i ponešto naučili. 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"