Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Juvenes Translatores natjecanje u prevođenju u Hrvatskoj se održava od 2013. godine, odnosno od njezina pristupanja Europskoj uniji. Tijekom godina sudjelovali smo poglavito u neslužbenim natjecanjima i radionicama u prevođenju, budući je odabir škola za službeni dio nasumičan.  Bilježimo zapažene rezultate i nagrade a naš najveći uspjeh je 2014. s hrvatskim pobjedničkom prijevodom Luke Planinića. Natječu se učenici određenog godišta rođenja, mahom  polaznici 3. razreda, do 5 učenika po školi, te unutar 120 minuta  prevode zadani tekst s izvornog na ciljani jezik. Moguće je odabrati bilo koji jezični par službenih jezika Europske unije. Natjecanje je održano 23. studenog putem JT online platforme te je 5 naših učenica sudjelovalo u službenom dijelu istog. Učenice Lana Frančin (3.a), Lara Vuković (3.a) Ana Topalović (3.b), Sara Grgorović (3.b) pod mentorstvom prof. Katarine Breščić Šegota prevodile su tekst s engleskog na hrvatski jezik, dok se je učenica Dona Dodich (4.b) pod mentorstvom prof. Andrejine Jugovac okušala u prevođenju s hrvatskog na engleski jezik. Mladim prevoditeljicama čestitamo na hrabrosti i spremnosti da se okušaju u nečem novom! Rezultati natjecanja za sve škole sudionice diljem EU-a bit će obznanjeni tijekom veljače. 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"