Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

NOVOSTI

U nazočnosti svojih obitelji i djelatnika Kolegija, maturanti XXV. generacije Pazinskog kolegija primili su 29. lipnja 2021. g. svjedodžbe, pohvale i nagrade za postignute školske uspjehe te sudjelovanje na natjecanjima, smotrama i projektima. V.d. ravnatelja Maksimiljan Ferlin, nakon srdačnog obraćanja maturantima i uzvanicima, uručio je zajedno s razrednicama Sanjom Depikolozvane i Irenom Hudak Bogešić zaslužena priznanja učenicima. Biskup u miru mons. Ivan Milovan je uručio plaketu i poklon učeniku generacije Ericu Jermanu, koji je u svoje i ime svojih kolega zahvalio svima na podršci i poticajima koje su primili tijekom školovanja. U ime roditelja, na proteklo četverogodišnje razdoblje podsjetila je gđa. Silvija Knežević. Pozdravljamo učenike riječima razrednice Irene Hudak Bogešić: "... kamo god išli, ponašajte se uvijek kao dobri veleposlanici naše škole. Budite ljubazni i velikodušni prema ljudima koji se nađu na vašem putu. Sanjajte velike snove i budite optimisti, čime god se bavili u životu. Meni će te, kao razred ostati u trajnom i lijepom sjećanju. Na vama je sada da mijenjate svijet oko sebe nabolje, ali nikada ne zaboravite: sve ono što budete činili neka bude Bogu na slavu, ljudima na korist a vama na spasenje! Sretno!

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"