U veljači se posebno dosjećamo prvog ravnatelja Kolegija i jednog od začetnika osnivanja prve katoličke škole s pravom javnosti. Devetnaestu obljetnicu smrti mons. Antuna Heka učenici i djelatnici Kolegija obilježili su 24. veljače 2021. g. molitvom učenika prvog razredu i ravnatelja Maksimiljana Ferlina na pazinskom groblju te popodnevnim posjetom skupine učenika i djelatnika rodnoj kući mon. Heka u Hekima te sudjelovanjem na sv. misi zadušnici u obližnjoj crkvi sv. Lucije, koju je predvodio vlč. Bartosz Pawlik. Sljedećeg su se dana u Kolegiju na monsinjora prisjetili bivši suradnici, a posebno tadašnji voditelj učeničkog doma vlč. Milan Zgrablić.

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"