U petak 19. ožujka 2021. slavili smo svetkovinu svetog Josipa i Dan škole. Nakon jutarnje svete mise za manju skupinu učenika koju je predvodio ravnatelj Maksimiljan Ferlin, razrednici su u svojim razrednim odjelima organizirali kreativne aktivnosti u cilju produbljivanja zajedništva. Blagoslovljena je nova kapelica uz sudjelovanje članova Vijeća učenika i nastavnika. 
U nastavku programa su učenici u skupinama sudjelovali u starinskim igrama u dvorani s odgajateljima, odnosno na meditaciji o svetom Josipu koju je održao rektor sjemeništa dr. sc. Alejandro Castilo Jimenez. Svečano obilježavanje zaključeno je ručkom na otvorenome.

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"