Lijepa tradicija susreta pazinskih prosvjetnih djelatnika i nagrađivanja jubilaraca nastavljena je i ove godine, naravno, u organizaciji Grada Pazina. U utorak 8. listopada gradonačelnica Suzana Jašić dodijelila je 50-ak priznanja za predan rad u odgoju i obrazovanju, a nagrađeni su dobili i „Pazinsku slatku priču“.

Među nagrađenima našli su se i naši djelatnici. Za deset godina rada priznanje je dobila Željka Krpić, za dvadeset Gordana Radić Labinjan i Kristina Varda, 25 godina u našoj je školi Daniel Bogešić, zavidnih trideset Orijana Paus, a naša Marica Ursić s učenicima pjeva već 35 godina.

Program svečanosti vodili naši učenici Ema Marin i Tin Černi, a neumorna prof. Marica za susret u Spomen-domu pripremila je i tri glazbene točke, ponovo spajajući dvije pazinske gimnazije. Svojim profesorima pjevali su Leana Rade uz pratnju Gianluce Vukoje iz GSŠJD te naši talenti Fran Barjaktarić i Ema Bubola, koji su svojim solo točkama izazvali i spontane aplauze tijekom izvedbi. U programu je nastupio i pjevački zbor OŠ V. Nazora te skupina „Leptirići“ iz pazinskog dječjeg vrtića.

U ime ravnatelja prisutnima se obratila Suzana Poropat Božac, ravnateljica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, a u ime svih ovogodišnjih jubilaraca i jubilarki svoj je osvrt dala Elena Brajković, iza koje je čak 40 godina rada u odgoju i obrazovanju.