2021713upoznavanje

Dana 13. i 14. srpnja u Pazinskom kolegiju održan je program upoznavanja učenika 1. razreda klasične i jezične gimnazije. Ujutro 13. srpnja učenici su u pratnji roditelja došli u Kolegij te su nedugo nakon predaje upisnica smješteni u učenički dom. Nakon tople dobrodošlice ravnatelja učenici su po prvi puta isprobali hranu školske kuhinje. U iščekivanju sljedeće radionice međusobno su se upoznali i razmijenili pokoju društvenu mrežu. Radionica „escape room“ pomogla im je upoznati sve prostorije škole i učeničkog doma, a kreativna radionica s odgajateljem završila je obnovom korištenih stolica. Zasluženo su večerali te su s profesorom povijesti i geografije otišli u šetnju kako bi upoznali grad Pazin. Prije spavanja ravnatelj i odgajateljica pripremili su duhovni kutak s posebnim naglaskom na temu prijateljstva. Konačno su dočekali kraj dana te zadovoljni i sretni legli u krevet na spavanje. Drugog dana učenici su očekivali naporan dan kao i jučerašnji, ali bio je različit. Nakon doručka organiziran je program upoznavanja njihovih budućih profesora i razrednica. Zatim su otišli u dvoranu gdje su ih dočekali volonteri koji su se s njima zabavili igrama na starinski način. Prije zajedničke fotografije ispred Kolegija okupili su se kako bi odabrali jednu od ponuđenih radionica: likovnu, glazbenu, medijsku ili zabavno-rekreacijsku. Za kraj održan je domjenak uz proslavu dobrodošlice u srednju školu.

Vijest sastavili učenici 1. razreda

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"