Učenica trećeg razreda jezične gimnazije Maja Chiara Ertzbischoff Marovac državna je prvakinja u poznavanju francuskog jezika u kategoiji Gimnazije Lista C za učenike koji su boravili u zemlji frankofonskog govornog područja, a mentorica joj je Melani Radić.

2021 4 23 Maja francus
Na državnom natjecanju u poznavanju talijanskog jezika održanog 22. travnja 2021. naši su maturanti Erik Geržinić 4. mjestom i Eric Jerman 6. mjestom ostvarili izniman rezultat uz mentoricu Sandru Sloković, prof.

2021 4 22 TAL DRZAVNO 4
Na državnom su natjecanju iz vjeronauka 12. svibnja 2021. g. sudjelovali su učenik prvog razreda Filip Mikolčević, učenice drugog razreda Tea Andrijević i Nicol Scropetta te trećeg razreda Veronika Šverko. Mentor učenika je Filip Celent.

2021 5 12 drzavno vjeronauk2021 vjeronaiuk 12021 vjeronauk 2

Dino Peruško, učenik prvog razreda klasične gimnazije, sudjelovao je na državnom natjecanju iz matematike 11. svibnja 2021. g. uz mentoricu Gordani Radić Labinjan.

2021 Dino GordanaDino Perusko

Učenice drugog razreda klasične gimnazije Tia Turković  i Anja Šterpin sudjelovale su na državnoj razini Lidrana novinarskom radijskom emisijom Iza virtualne zavjese uz mentoricu  Kristinu Varda.

2021 Lidrano radijska2021 radijska 2

Na državnoj razini MAT lige - ekipnog (timskog) matematičkog natjecanja, Martina Černjul i Martina Dujak, učenice drugog razreda klasične gimnazije, osvojile su iznimno 2. mjesto s mentoricom mirandom Guštin, prof. savjetnicom.

2021 MAT liga

Od srca čestitamo učenicima i mentorima koji su sudjelovali na svim razinama natjecanja, a posebna pohvala onima koji su se natjecali na državnoj razini!

 

Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"