Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

U razdoblju od 7. do 11. lipnja 2023. godine naši su učenici, u pratnji ravnatelja, odgajatelja Davida i odgajateljice Paule, posjetili učenike Biskupské gymnázium J. N. Neumanna u Češkim Budejovicama. Na put su krenuli u srijedu 7. lipnja redovnom autobusnom linijom iz Rovinja prema Trstu, a zatim nakon trosatnog presjedanja u Trstu, nastavili prema krajnjem odredištu. U Češke Budejovice stigli su u četvrtak u ranojutarnjim satima. Svoj dan započeli su doručkom u školskoj kantini nakon kojeg je uslijedio doček od strane čeških učenika, misa koju je održao naš ravnatelj te sam program predviđen za naše učenike. Sljedećeg dana najprije su prisustvovali nastavi, dok je ostatak dana bio predviđen za upoznavanje grada, a u obilazak ih je poveo gospodin Marko koji ih je i osobno ugostio. Posjetili su gradsku općinu, obišli katedralu, upoznali se s lokalnim legendama i pričama te sa samom poviješću grada, a usput zbog nepredvidljivog vremena se i malo smočili. U petak, 8. lipnja, učenici su dan započeli doručkom, a zatim je uslijedilo predstavljanje naše zemlje češkim učenicima. Predstavila su se istarska narječja, plesovi i kuhinja, dok je u pozadini naš domski zbor Collegium cantorum otpjevao par prigodnih pjesama na različitim hrvatskim narječjima. Nakon uspješno odrađenih prezentacija uslijedio je još jedan nastavni sat, slobodno vrijeme, ručak te priprema za polazak ka dvorcu Zamak Hluboka gdje su naši učenici proveli ostatak dana. U subotu je definitivno bio najzanimljiviji dio razmjene: dvosatni slow rafting na rijeci Vltavi. Potom, uslijedio je obilazak grada Český Krumlov i ručak u obližnjem restoranu nakon kojeg su se vratili do smještaja, spakirali stvari te se oko 20 h zaputili prema autobusnoj stanici s koje su u 21 sat krenuli prema rodnome kraju. Učenici su se kućama i domovima vratili u ranojutarnjim satima. Zaključno, ovo je bilo jedno predivno iskustvo za naše učenike uz odličnu suradnju nastavnika, mentora i učenika češke biskupske gimnazije. Čestitke našim učenicima, njihovim odgajateljima te i samom ravnatelju na uspješno provedenom projektu te se veselimo još mnogima!

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"