Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

NOVOSTI

U utorak 28. veljače u 18:30 u Gradskoj knjižnicom Pazin, naši su maturanti (J.Benčić, L.F.M.Kovačić, I.Pijak) nastavnici (D.Bogešić, I.H.Bogešić) nazočili znanstveno-popularno predavanju "Najveća laž" doc. dr. sc. Darka Mekterovića, bivšeg CERN-ovca, sadašnjeg docenta na Sveučilištu u Rijeci. Predavanje je organizirano u suradnji s našim bivšim učenikom Mateom Paulišićem, sada doktorom fizike, također u Rijeci. Predavač je na vrlo zanimljiv način pokušao ukazati na važnost poznavanja statistike i vjerojatnosti, a kako bi se na ispravan način moglo razumjeti i interpretirati ne samo rezultate znanstvenih istraživanja, nego i brojne svakodnevne životne situacije. Nakon predavanja, naši su kolegijalci aktivno doprinijeli kraćoj raspravi.

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"