Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

NOVOSTI

Dana 12.9.2022. učenici trećih razreda nastavili su realizaciju projekta "Održivi razvoj" kojeg su započeli još u 6. mjesecu kad su bili u drugom razredu. Projekt je zamišljen kao integrirana nastava biologije, kemije, geografije i povijesti a bavi se proučavanjem životnih okolnosti  Pazinjana. Nakon što su u 6. mjesecu 2022. godine učenici obišli Dolinu mlinova i Pazinski potok od mosta Sv. Jožefa do pročistača, svoje istraživanje nastavili su u samoj Pazinskoj jami. Njih 33-oje pod vodstvom profesora Daniela Bogešića, Martine Pulić Grabar i Irene Hudak Bogešić uz stručno vodstvo vodiča speleologa spustilo se stotinjak metara ispod zidina srednjovjekovnog Pazinskog Kaštela kanjonom Pazinčice u „speleoavanturu“ kroz atraktivno podzemlje Pazinske jame. Pazinska Jama je zakonom zaštićeni prirodni speleološki objekt i nije turistički uređen pa samim time  omogućuje jedinstveni doživljaj podzemlja. Učenici su mogli čuti o geološkoj prošlosti i nastajanju same Jame, o flori i fauni koja je vrlo bogata na području kanjona a i u samoj jami. Također su prikupili uzorke vode na ulazu u jamu i u samom Martelovom jezeru koje se nalazi u jami. Vodu će naknadno analizirati u učionici. Učenici su nakon obilaska jame dobili nastavne listiće s pitanjima vezanim za posjet jami iz područja geografije, biologije i kemije.

pazinska jama1

pazinska jama2

pazinska jama3

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"