Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Tjedan u kojem je Pazin bio domaćin Međunarodnom festivalu slikovnica iza nas je, a nama ostaju fotografije sa zanimljivih druženja u školskoj knjižnici i oko nje…
U utorak 13. rujna 2022. u školsku knjižnicu svratio je „Viktor Velikoglavi“, čija je autorica naša bivša učenica Ana Galant, a ilustratorica Branka Hollingsworth Nara.
Isti su dan naši učenici, s prof. Evom Bulić, svratili do pazinske Likovne galerije kako bi prisustvovali predavanju i radionici makedonske ilustracije na kojoj su ih umjetnici Sofija Semenpeeva-Trajanovska i Kristijan Jovanoski upoznali s procesom nastajanja slikovnice od ideje do tiska na primjeru slikovnice “Čarobno putovanje Prostora i Vremena”. Srijeda 14. rujna bila je dan za našeg starog gosta Marka Jovanovca koji je ilustrirao slikovnicu „Kako je Fran dobio psa“, koji je svratio zajedno s autorom teksta Zoranom Maljkovićem.
Uz naše su se učenike sa slikovnicama družile i prof. Orijana Paus i Željka Krpić uz knjižničarku Kristinu Varda.

foto: M. Cerovac i K.V.

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"