Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

NOVOSTI

Višegodišnju suradnju sa srednjom školom Istituto Salesiano Don Bosco iz Verone ostvarili smo i ove godine kroz projektni zadatak ''Rimska ostavština u Istri''. Projekt je predstavljen i finaliziran video pozivom održanim 3. lipnja. U projektu je sudjelovala skupina učenika 1.razreda pod vodstvom profesorica Sandre Sloković i Katarine Breščić Šegota. Cilj projekta bio je na stranim jezicima ukratko predstaviti znamenitosti rimske Istre, što smo pretočili u video isječke izabranih antičkih lokaliteta popraćenih audio objašnjenjima i tekstualnim zapisima na talijanskom i engleskom jeziku, cum grano latinskog u suradnji s prof. Sonjom Ljubetić.

U konačnici, naš je završni video predstavio Arenu (Martina Vlahović, 1.b), Herkulova vrata (Ena Matohanca, 1.b), Slavoluk Sergijevaca i Augustov hram (Marie Racan, 1.b), Brijune (Sofija Čehić, 1.b), Vižulu (Rea Zagorec, 1.a), te Poreč (Gaja Faflja, 1.b i Gabriela Leholat, 1.a). Tehnički dio video uratka potpisuje Marija Bubalo, 1.b.

Talijani su s nama podijelili 2 videa a u objašnjenju antičkih lokaliteta uz engleski, koristili su i njemački, španjolski te kineski jezik. Nakon razmijenjenih projektnih uradaka uslijedio je ležerniji dio u kojem su učenici jedni drugima postavljali pitanja o svakodnevnom životu srednjoškolaca u Pazinu, odnosno Veroni. Zanimanje za isti, na obostrano žaljenje, moralo je nakon sat vremena trajanja poziva stati, budući smo se i mi i oni morali vratiti redovnoj nastavi. Poziv je zaključen željama za skori nastavak druženja, naravno uživo, u novim staro-normalnim razmjenama učenika.

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"