Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

NOVOSTI

Ove godine na XXVI. kulturno-prosvjetnoj manifestaciji Nazorovi dani u Postirima sudjelovala je i naša škola. Učenik 2. razreda, Dino Peruško, svojom je pjesmom „Kamik“ na labinjonskoj cakavici osvojio prvu nagradu na 15. državnom literarnom natječaju „Nazor i mi 2022.“ te mu je za to dodijeljena diploma „Vladimir Nazor“. Učenik i njegova mentorica, profesorica hrvatskog jezika Orijana Paus, sudjelovali su na završnom svečanom programu u velikoj dvorani Pastoralnog centra gdje su imali priliku predstaviti nagrađenu pjesmu i našu školu. Osim toga pružila im se i prilika da uživaju u sunčanom i prekrasnom Braču te u malom ribarskom mjestu Postirima, rodnom mjestu velikog hrvatskog pisca.

 Dino1  Dino5
 Dino4  Dino3

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"