Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

NOVOSTI

Prvi dan nakon proljetnog odmora učenika u našu je školu svratila književnica Ivana Šojat. Doduše, ne baš fizički, ali slikom, voljom i duhom svakako. U organizaciji DHK-a i knjižnice Kolegija, odnosno dogovorom Hrvoja Kovačevića i Kristine Varda, naši su učenici (skupina od 1. do 4. razreda), zajedno s prof. Orijanom Paus, imali priliku, na jubilarnoj 150. Maloj tribini, poznatoj i iznimno zanimljivoj književnici postaviti pitanja koja su ih zanimala.

Razgovarali su o njezinim knjigama, romanima i pjesmama, prevođenju s francuskog i engleskog jezika; učenici su dobili i poneku književnu preporuku, ali i poneki životni savjet. Saznali su da je Ivana velik poznavatelj povijesti, posebno nekih razdoblja, ali i fizike. Ne samo književnosti. Ivana je strpljivo i iskreno odgovorila na sva postavljena pitanja, čak i na ono filozofsko „Zašto pišete?“

Ivana Sojat o novom romanu Stajga kao sinonim drustva u cijelosti article full

Izvor: https://gkr.hr/Magazin/Razgovori/Ivana-Sojat-o-novom-romanu-Stajga-kao-sinonim-drustva-u-cijelosti

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"