Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

Četvrtak, 21. listopada, bio je dan za književno-govornička druženja i radionice u Pazinskom kolegiju. Dio maturanata iz 4.b razreda i nekoliko učenika iz 1.a razreda sudjelovalo je na Maloj tribini koja se u organizaciji Društva hrvatskih književnika i knjižničarke Kristine Varda dogodila u podne u učionici grčkog jezika. Gošća književnog susreta – ili domaćica, jer javila se iz svoga doma – bila je Snježana Babić Višnjić, spisateljica romana za djecu i mlade, drama, radiodrama, TV scenarija…
Snježana je vrlo raspoloživ sugovornik te je pozorno slušala pitanja učenika – o karijeri, tajnama zanata, idejama, emocijama… ̶ i na sva rado odgovorila. Ovo je bio njezin prvi susret s maturantima i, baš prigodno, najavila je svoj sljedeći roman upravo o „drugačijim“ srednjoškolcima. S veseljem iščekujemo roman, ali i Snježanu, koja je obećala svratiti nam na neku skoru radionicu kreativnog pisanja.

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"