Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

 

…učenici su imali priliku upoznati potpuno prirodnu i turistički gotovo netaknutu jamu…

Naši su maturanti 29. i 30. rujna doživjeli pravu speleološku avanturu posjetivši Pazinsku jamu uz pratnju ravnatelja Maksimiljana Ferlina, prof. Daniela Bogešića, prof. Irene H. Bogešić i prof. Orijane Paus te, naravno, uz stručno vodstvo g. Mladena Jekića, gđe Saše i Lene iz pazinskoga speleološkoga društva koje ujedno brine o Pazinskoj jami općenito, a i o turističkoj ponudi u okviru projekta „Speleoavantura“. Učenici su u okviru izvanučioničke nastave Povijesti, Geografije, Kemije i Hrvatskoga jezika imali priliku upoznati potpuno prirodnu i turistički gotovo netaknutu jamu koja je nadahnula mnoge književnike, među kojima je i veliki Dante, no bilo je tu govora i o Vladimiru Nazoru, Julesu Verneu, Tugomilu Ujčiću narječjima i još mnogočemu. Naučili su i ponešto o vrstama i postanku stijena, organizmima koji obitavaju u jami, ali i o legendi o nastanku jame, kemijskom sastavu stijena, vode i zraka te speleološkim ekspedicijama u prošlosti. Vrhunac izleta bio je prolazak preko jezera zip lineom unutar špilje, 120 metara ispod površine zemlje. Sve u svemu, zahtjevno i izazovno, ali izvrsno iskustvo!

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"