Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

U srijedu 13. listopada 2021. učenici i djelatnici naše škole imali su poseban privilegij ugostiti Oca Hrvatske Književnosti i njegovu najpoznatiju junakinju. Marul i njegova junakinja bili su tema igre detekcije još uvijek nezaboravljene Kviskoteke, a Kolegij direkt donio je mnoštvo čudnih vijesti i zanimljivosti iz povijesti Splita, života slavnoga pisca, događajima kojima se obilježila 500. godišnjica prvog izdanja „Judite“ kod nas i u svijetu. Cijeli je program, što „televizijski“ što izravan, ponovljen dvaput kako bi se izbjegla gužva u Velikoj auli, iz svima znanih razloga. U izradi vijesti, reklama, anketa, reportaža, intervjua, kviza i predstave sudjelovali su učenici iz svih razreda, kao i više profesorica (imena svih navest ćemo uskoro).
Iako je obljetnički TV dnevnik završio, Marulov duh zadržao se među zidovima, točnije na zidovima naše – u obliku ručno izrađenih lađica koje nose Marulove riječi, citate, a tu će još neko vrijeme ostati i pano posvećen Marku Maruliću. U izradi su i lađice suveniri. Stoga možemo reći da je završila pilot-epizoda posvećena slavnom piscu, koja je bila vrlo uspješna, stoga nastavak zasigurno slijedi…

 

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"