Dobro došli!
Pazinski kolegij je gimnazija koja nudi klasično i jezično usmjerenje, u čijem sastavu djeluje i učenički dom! Upoznaj nas!

SIGURNOSNE
MJERE

Vjeronaučna olimpijada, natjecanje iz vjeronauka, za učenike osnovnih i srednjih škola s područja Porečke i Pulske biskupije, u organizaciji Katehetskog ureda Porečke i Pulske biskupije, održano je u Pazinskom kolegiju – Klasičnoj gimnaziji u Pazinu u četvrtak, 16. ožujka 2023. godine. Tema ovogodišnje vjeronaučne olimpijade bila je „Svetišta hrvatskoga naroda“.
Okupljanje sudionika bilo je u velikoj dvorani, Aula Magna, Pazinskog kolegija gdje je skup započeo intoniranjem državne himne. Uvodni pozdrav okupljenima u ime domaćina izrekao je vlč. Maksimilijan Ferlin, ravnatelj Pazinskog kolegija.
Svečanom otvaranju u ime Biskupije nazočio je predstojnik dijecezanskog Katehetskog ureda preč. mr. Maksimilijan Buždon te svećenici i vjeroučitelji koji su kao mentori dopratili svoje natjecateljske ekipe.
Preč. Buždon se je također obratio sudionicima uvodnim pozdravom.
Po ispravljanju testova rezultati su objelodanili ovogodišnju ljestvicu konačnog poretka.
U kategoriji osnovnih škola najbolji, sa 52,50 bodova, bili su učenici Osnovne škole Marije i Line iz Umaga: Vjeko Škarda, Tia Marković, Nika Valečić i Meri Markov pod vodstvom mentora Davora Mirkovića. Drugoplasirani, sa 47,25 bodova su učenici Osnovne škole “Ivo Lola Ribar” iz Labina: Doria Salamon, Aurora Cassioli Bugarin, Noa Martinazzoli i Bartol Banišić pod mentorstvom vjeroučiteljice Lorene Dušati, a treće mjesto osvojili su učenici Osnovne škole Dr. Mate Demarina iz Medulina: Marta Gortan, Zara Ujčić, Ivano Gec i Jan Vignjevi,ć pod mentorstvom Marine Šnobl osvojili su 41,25 bodova.
U kategoriji srednjih škola, u konkurenciji 4 ekipe, vrh ljestvice zauzela je škola domaćin, Pazinski kolegij – Klasična gimnazija. Filip Mikolčević, Paola Bašić, Emil Sušanj i Mirjam Pokrajac, pod mentorstvom dr. sc. Mihaele Lovrić svojim su znanjem osvojili 55,75 bodova. Drugoplasirani su učenici Strukovne škole iz Pule: Katarina Marinić, Ivona Banović, Martina Smoljan i Dario Zović, oni su pod mentorstvo Lorete Rabar osvojili 34,25 bodova. Trećeplasirani, učenici Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina: Lucas Miljanović, Anika Zohil, Antonio Nović i Luka Jagičić, su pod vodstvom iste mentorice kao i drugoplasirani, Lorete Rabar, osvojili su 22,75 bodova.
Ove su godine nagrade bile kipovi i biste bl. Miroslava Bulešića.

Rezultati - osnovna škola

Rezultati - srednja škola

UPOZNAJ KOLEGIJ!

GIMNAZIJSKI PROGRAMI

KLASIČNA I JEZIČNA GIMNAZIJA

UČENIČKI DOM

...KAD JE ŠKOLA DOM

"Dan u Kolegiju"

IZVANNASTAVNE AKTIVNOSTI

SPORT, PROJEKTI, VOLONTIRANJE...

Projekti

ČASOPISI ONLINE

JJZINE BR.1
Časopis u suradnji s učenicima iz Verone.
Pi2KGi
Časopis grupa učenika koji pohađaju fakultativnu nastavu iz Talijanskog jezika.
YEARBOOK
Godišnjak učenika jezične gimnazije XXIII. generacije.
U projektu razmjene učenika u Pazinskom kolegiju sudjeluju učenici iz Italije, Belgije i Danske.
Na Festivalu zavičajnosti u Puli 10. svibnja 2019. predstavljen je ovogodišnji projekt zavičajne nastave Kartulina z Žminja
Pula 10. svibnja 2019.
Kaštel Novi 18. travnja 2019.
Lijepom našom; Zavičajna nastava; Florileum Istricum; Linguapolis in Collegio; Razmjena učenika; Misionar; Rim; Upoznavanje učenika 1. razreda; Kolegij - prijatelj zajednice; Zavičajni kviz "Krasna zemljo" i "Dragi naš Pazin"